Menu

Airco onderhoud

Met een airco stuurt u gekoelde lucht de ruimte in op de plek waar u het aircosysteem heeft geïnstalleerd.

Regelmatige controle

Wanneer u gebruik maakt van een airco, is het van belang om regelmatig het systeem te controleren. Op die manier bent u er tijdig bij als uw airco minder goed functioneert en verlengt u de levensduur van het apparaat. Het is aan te raden om uw airco minstens één keer per jaar te laten controleren en onderhoud uit te voeren.

Een minder goed functionerende airco

Een airco die minder goed functioneert, merkt u bijvoorbeeld wanneer u een muffige lucht ruikt. Die lucht wordt veroorzaakt door het verdampen van bacteriën. Door vervuiling van het aircosysteem kan de airco eveneens minder goed werken op technisch vlak. Dat betekent dat het rendement van de airco minder wordt. Wanneer u dit merkt, is het verstandig contact met Budget Airco op te nemen om onderhoud uit te laten voeren.

Airco onderhoud

Naast onderhoud van de airco, kunt u Budget Airco ook inschakelen om uw airco te laten controleren, als u het niet vertrouwt. We bekijken dan of uw airco lekt en of de airco nog goed werkt. Controle van de luchtuitstroom, de systeembeveiligingen en de condensafvoer nemen wij eveneens onder de loep.

Onderdelen airco onderhoud

Onderdeel van het onderhouden van uw airco zijn onder andere:

  • verwijderen van vetaanslag;
  • verwijderen van stof en vuil;
  • controle van uw aircosysteem op mogelijke problemen;
  • vervangen van het filter.

Grootte airconditioningsystemen

Ook de grootte van uw airconditioning speelt een rol. Bij de grotere varianten van uw airconditioningsysteem is het uitvoeren van een jaarlijkse Stekkeuring namelijk verplicht. Belangrijk daarbij is dat u een erkend Stekinstallateur inschakelt, die deze keuring voor zijn rekening neemt. Laat u al jaarlijks onderhoud uitvoeren door Budget Airco of bent u van plan dit te doen, laat dan de Stekkeuring ook direct uitvoeren.